MAKANDRA SU lifestyle

MAKANDRA SU Lifestyle boek

In vergelijking tot andere bevolkingsgroepen, lopen mensen van Surinaamse afkomst meer risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Ze krijgen deze aandoeningen op jongere leeftijd en sterven ook vaker aan de gevolgen ervan. Voor een deel is dat genetisch bepaald, maar ook verkeerde voeding speelt een grote rol.

In een poging gezonder te leven, startte initiatiefneemster Grace Jagdewsing vijf jaar geleden een zoektocht naar een dieet of leefstijl die past bij haar Surinaamse eet- en leefgewoonten. Tot haar verbazing vond ze in de kiosken en op internet weinig informatie over verantwoorde alternatieven in de Surinaamse keuken. Ze besloot met hulp van journaliste Petra Schouten er zelf iets aan te doen. Dit resulteerde in het boek MAKANDRA SU lifestyle waarmee Jagdewsing & Schouten op ongedwongen wijze hopen bij te dragen aan een gezonde levensstijl voor een ieder. Uiteraard vanuit een Surinaams perspectief.

De rode draad in het boek is: voor een gezondere leefstijl hoef je over het algemeen echt niet zwaar te lijnen, je bordje witte rijst te laten staan of jezelf vijf keer per week in het zweet te werken. Ook met kleine veranderingen in je eet- en beweegpatroon boek je veel gezondheidswinst.

U kunt het boek Makandra SU lifestyle bestellen via deze link.MAKANDRA SU Lifestyle event

Makandra Su lifestylevent is een opvolger van het MAKANDRA SU lifestyle boek dat initiatiefneemster Grace Jagdewsing en journalist Petra Schouten in december 2013 lanceerden.

Tijdens dit event worden bezoekers preventief geinformeerd op het gebied van gezondheid en lifestyle vanuit een Surinaams perspectief. Voedingsdeskundigen zullen lezingen houden en er worden workshops gegeven, gericht op gezonder leven. Ook zijn er informatiestands op het gebied van lifestyle en, vanzelfsprekend, verantwoordde Surinaamse hapjes, muziek en theater. De avond wordt afgesloten met een knallend FEEST.

MAKANDRA SU lifestyle event: 28 september 2014, Vereniging Ons Suriname in Amsterdam Oost.